Programma 16 mei 2023

Locatie: Slot Zeist

Hendrika Willemse – Dagvoorzitter

12:30 – 13:00 Ontvangst en inloop met lekkers, bubbels & muziek

13:00 – 13:15 Aanvang plenair programma

13:15 13:45 Keynote

Diederik Gommers, Professor IC & Nathalie Popken, Manager Innovaties Erasmus MC

Innovatief leiderschap vereist daadkracht

Het Erasmus MC realiseert de toepassing van data en analytics de komende jaren. Het doel is de zorg voor patiënten te verbeteren en de operatiekamers, Intensive Care en beddencapaciteit optimaal in te zetten bij een stijgende zorgvraag en nijpend personeelstekort. Wat kunnen CEO’s van tech-bedrijven leren om de samenwerking met organisaties te verbeteren? Wat kunnen CIO’s leren om innovaties sneller in de organisatie door te voeren? Waar slag je de brug, en waar confronteer je elkaar?

14:10 – 14:50

Roy van der Kroft, Managing Partner Prowareness & Kris Bhagwandas, Chief Growth Officer Sky10

Extreme groei door middel van een wendbare sales & marketing strategie

Met extreme groei is het de kunst om de verantwoordelijkheid niet alleen bij Marketing & Sales te beleggen, maar ook bij de rest van de organisatie. Hoe vertaal je de evolutie van je product of dienst naar leads? Hoe zorg je voor het hefboomeffect? En hoe pas je Agile en DevOps methoden toe in je Marketing & Sales?

14:10 – 14:50

Anna van den Breemer, Lead Public Sector Microsoft & Nathalie Popken, Manager Innovatie Erasmus MC

De balans tussen het maatschappelijk belang & tech

Hoe zorg je ervoor als tech-partner en CIO dat je meerwaarde blijft leveren over de as van maatschappelijke belangen? Hoe ga je om met negatieve en positieve publieke aandacht? Hoe creëer je draagvlak voor innovaties, en wat vraagt dat van jou als CIO of Manager Innovaties?

14:10 – 14:50
(CIO Track)

Hans Bos, Sr Manager Security AWS & Fred Streefland, CEO Secior

Meer begrip tussen CIO’s en tech-partners

Security- en IT-leveranciers en CIO’s begrijpen elkaar onvoldoende. Waar ligt dat aan? Denken IT-leveranciers nog teveel in eigen cybersecurity technology push? Hoe ga je om met nieuwe wet- en regelgeving en containerbegrippen zoals NIS2 Directive en Cloud soevereiniteit? Tijdens dit interactief kaartenspel leer je de juiste vragen als CIO en als tech-partner.

15:00 – 15:40

Ellis de Haan, COO & Boardmember Xebia

Leiderschap in verschillende fases van je groeibedrijf

Ellis de Haan is sponsor van de interne Management Development track in samenwerking met TIAS, en afgestudeerd Executive MBA van Nyenrode. Zij combineert haar academisch onderzoek met praktijkervaring in transformaties en inspireert andere leiders hoe je omgaat met leiderschap in de verschillende fases van verandering.

15:00 – 15:40

Bas de Reus, CEO Levi9 & Rick Klooster, CTO Future Insight

Van visie en ambitie naar realiteit als tech-partner

Future Insight ziet wereldwijde kansen als het gaat om het delen van informatie in stedelijke gebieden. Zo zijn er nog geen wereldwijde standaarden als het gaat om smart cities, gebouwen, gebieden en infrastructuren. Met behulp van Levi9 is Future Insight vastbesloten en in staat om een cruciale rol te spelen in deze maatschappelijke ontwikkeling.

15:00 – 15:40
(CIO Track)

Andre van der Linden, CIO bij Royal Flora Holland

Weerstand tijdens een digitale transformatie

Royal Flora Holland introduceert een digitaal platform om data uit te wisselen tussen kwekers, kopers en Royal Flora Holland. Hoe ga je om met weerstand tijdens een digitale transformatie? Hoe ga je van strategie naar executie? Hoe houd je focus op het behalen resultaat vs. het creeren van interne verbindingen? André deelt zijn learnings en vertelt je meer over het besturen van Business & IT.

15:40 – 16:00

Pauze

16:00 – 16:40

Mounia Houari, CEO Groei-IT & Damy Pieterse, Strategisch Recruiter Groeit-IT

Damy Pieterse

De rol van een leider in employer branding.

Het aantrekken van IT-talent is cruciaal voor het succes van elke organisatie. Om dit te bereiken, is het van groot belang dat de CEO en het leadership team een duidelijke strategie hebben en deze ook communiceren naar de rest van de organisatie. Bovendien helpt het om talent aan te trekken dat zich aangetrokken voelt tot de cultuur en waarden van de organisatie, wat de prestaties van het bedrijf verder kan verbeteren.

16:00 – 16:40

Sonja Meijerink, Managing Partner Valcon

Leiderschap en confrontaties aangaan.

Sonja Meijerink neemt je mee in haar persoonlijke verhaal over leiderschap in een groeiend tech-bedrijf.
Hoe bouw je een sterk MT-team en welk type leiderschap heb je nodig? Waarom is het goed om op een gezonde manier confrontaties aan te gaan?
Waarom heb je criticasters nodig? Allerlei concrete en nuttige voorbeelden uit de praktijk.

16:00 – 16:40
(CIO Track)

Jeroen Cornelissen, CIO bij Transavia

Het aantrekken en opleiden van tech-talent

Hoe ga je als CIO om met het aantrekken of opleiden van tech-talent? Wat staat je dan te doen in je beleid/strategie? En hoe voer je dit concreet door? Hoe ga je als CEO (van een tech-bedrijf) om met het maatschappelijk belang om meer tech-kennis te delen? Hoe kunnen tech-partners en CIO’s beter samenwerken?

17:00 – 17:30

Keynote

Dave Maasland, CEO ESET Nederland

Purpose leadership: security als rode draad

Digitale weerbaarheid gaat verder dan cybersecurity technologie en tooling. Nog nooit is het zo belangrijk geweest om een veilige digitale samenleving te bouwen. Dat betekent orde op zaken hebben. En dat begint allemaal bij jezelf. Hoe zorg je ervoor dat je vanuit purpose leiding geeft? Hoe zorg je voor beweging op nationaal en internationaal niveau? Wat kunnen CEO’s, CIO’s en beleidsmakers leren om een digitaal veiliger Nederland te maken? En niet te vergeten: hoe vertaalt zich dat naar meetbaar succes voor jou en je organisatie?

17:30 – 17:50

Paneldiscussie

Andre van der Linden, CIO bij FloraHolland

Abdoulmajid Bozia, Directeur Digitale Voorzieningen bij Gemeente Amsterdam

Britt van den Berg, CIO & Bestuurslid CIO Platform Nederland/Diversiteit & Inclusie bij Sociale Verzekeringsbank

Drie CIO’s: De samenwerking tussen CIO’s en CEO’s van tech-bedrijven

Fabels en feiten. Waar ligt de ownership van IT-projecten, wie is accountable voor wat? Waarom verlopen implementaties stroef? Hoe kom je tot een vruchtbare samenwerking? Waar moeten tech-bedrijven zich op voorbereiden, en hoe spelen zij in op CIO priorities?

18:00 – 21:00

3 Gangen-Diner, bubbels, muziek, entertainment

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor de komende editie van CEO in Tech