Programma 4 juni 2024

Locatie: Slot Zeist

Mounia Houari & Marcia Moestoredjo – Dagvoorzitters

12:00 – 12:45 Ontvangst en inloop met broodjes, bubbels, muziek & netwerken.

12:45 – 13:00 Aanvang plenair programma

13:00 13:30

Keynote

Bart Groothuis, VVD Europarlementariër tech, cyber & defensie

Cybersecurity in de maatschappij: de urgentie van actie & leiderschap

We moeten erkennen dat cybersecurity niet langer slechts een technologische kwestie is, maar een integraal onderdeel van ons maatschappelijk welzijn en welvaart. We moeten afstappen van louter vergaderen en overgaan tot concrete actie. Maar waar moeten we beginnen? Hoe vertalen we commerciële security business modellen naar een hoger doel? En hoe geven we CIO’s en CISO’s een urgentere rol binnen organisaties en de overheid, zodat cybersecurity versneld kan worden? Het is niet langer een ‘nice to have’, het is een absolute must-have. Bart Groothuis neemt de zaal mee in een krachtig verhaal. Net zoals in de NPO docu “Niemand die het ziet” komt Bart’s sense of urgency en daadkracht hier sterk naar voren!

13:35 14:05

Keynote

Dimitri van Zantvliet, CISO bij NS

De evolutie naar digitale weerbaarheid bij de NS

In het boeiende verhaal van Dimitri van Zantvliet ontvouwt zich een reis door de geschiedenis van het Nederlandse spoorwegbedrijf. Voor Dimitri is werken bij de NS niet slechts een baan; het is een toewijding aan de missie van zijn familie. Naarmate de tijd verstrijkt, evolueert het gedachtegoed van veiligheid binnen de NS. Dimitri deelt zijn perspectief op deze verandering, waarbij hij getuige is van een verschuiving van fysieke beveiliging naar digitale weerbaarheid. Dimitri ontrafelt de complexiteit van deze nieuwe realiteit, waar cyberdreigingen en technologische kwetsbaarheden op de loer liggen.

14:20 – 15:00

Break-out sessies – ronde 1

Laura Nuhaan, CEO Eviden The Netherlands & Mirjam Ramrattan

De kloof overbruggen tussen business en IT.

Wat is daar werkelijk voor nodig? Hoewel het als een open deur klinkt, blijft de vraag: waarom gebeurt dit nog steeds niet op grote schaal?

Het antwoord ligt in diversiteit en inclusie. Wanneer teams groter worden, komen patronen naar voren in wie het meest actief deelneemt, en waarom. Zijn het voornamelijk mannen of vrouwen? Hierbij spelen zowel bewuste als onbewuste vooroordelen een rol. Hoe kunnen we AI inzetten om de integratie van business en IT te verbeteren? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat verschillende denkwijzen dichter bij elkaar komen?

In deze sessie brengt Laura mens en technologie samen.

Frauke Wessel, CIO

Bouwen aan duurzame partnerships met je tech-leverancier.

In een samenwerking met tech-leveranciers draait alles om het opbouwen van een diepgaande relatie. Het begint met het delen van kwetsbaarheden en openstaan voor gezamenlijke ontwikkeling. Een relatie moet groeien, zoals bij een romance, waarin je niet alleen de successen, maar ook de uitdagingen deelt.

Het creëren van een veilige omgeving voor joint development is cruciaal. Hoe doe je dat? Hier komt een interactieve sessie met polls en stellingen van pas.

Deze sessie bevordert open communicatie, waardoor mogelijke problemen aan het licht komen. Zo ontstaat er begrip en blijft de liefde tussen een CIO en tech-leverancier sterk.

Het gaat dus niet alleen om het binnenhalen van deals. Maar om het leveren van de juiste IT-oplossingen.

Mattijs Wassenburg, Managing Director Digital

Van HR Tech start-up naar Unicorn

Stap binnen in de intrigerende wereld van HR Tech bij HeadFirst Group, waar verandering de enige constante is. Ontdek de cruciale mijlpalen in de technologische evolutie en hoe deze het HR-tech landschap hebben gevormd. Laat je inspireren door voorbeelden van testen, leren en groeien om onze visie op technologisch agnostisch te zijn invulling te geven.

Iedereen kent tenslotte het probleem: de snelheid waarmee je talent kunt binnenhalen, blijft achter op de vraag. Door slim gebruik te maken van automatisering en AI, kun je dit proces automatiseren (en daarmee versnellen) met behoud van een persoonlijke touch wanneer deze echt waarde toevoegt. Leer van praktijkvoorbeelden bij grote corporates en ontdek best practices en valkuilen.

Mounia Houari, CEO bij Groei-IT & Marcia Moestoredjo, CEO bij Sky10

Ontdek hoe je jezelf als leider van een IT- of techbedrijf kunt positioneren op social media

Wil je je bedrijf laten groeien, je naamsbekendheid vergroten, meer traffic genereren en nieuwe leads en medewerkers aantrekken? Dan is jouw aanwezigheid op social media cruciaal. Maar hoe ga je om met de bezwaren en angsten die daarbij komen kijken?

Mounia en Marcia delen praktijkvoorbeelden met data, succesverhalen en bloopers. Ze presenteren prikkelende stellingen en geven je de tools om direct aan de slag te gaan. Mis deze kans niet om te leren hoe je jezelf effectief positioneert op social media en jouw bedrijf naar een hoger niveau tilt!

15:00 – 15:45

Pauze

15:45 – 16:25

Break-out sessies – ronde 2

Pieter Halenbeek, CIO bij KVK

Is jouw organisatie toe aan een transformatie? Leer van de agile aanpak van de KVK.

De Kamer van Koophandel (KVK) is de laatste jaren veranderd van een traditioneel uitvoeringsorgaan met een grote IT-organisatie in een agile databedrijf, waar het grootste deel van de IT’ers onder de business valt. In deze veranderingen is de hand van de doorgewinterde CIO Pieter Halenbeek zichtbaar, die in 2023 was genomineerd voor de CIO of the Year Award.

In zijn sessie neemt hij je mee in de agile transformatie van KVK en hoe zij legacy, security & continuïteit daarin hebben meegenomen.

Frank Ferro, Head of Data & Insights bij PostNL

Ethiek en GenAI door de lens van PostNL.

Bij PostNL was de introductie van GenAI een uitdaging. Terwijl sommige implementaties vlot verliepen, waren er ook struikelblokken.

Frank Ferro neemt de leiding in het verkennen van het ethische kader rondom GenAI. PostNL ontwikkelde een ethisch framework om AI-ontwikkelingen te toetsen en risico’s te mitigeren. Terwijl GenAI (ChatGPT) zich verspreidde door het hele bedrijf, werden control layers ingebouwd.

Met Ferro’s leiderschap benadrukt PostNL niet alleen juridische naleving, maar ook ethisch verantwoord gebruik van technologie, waarbij het ethische framework fungeert als kompas.

Lieke Hamers, CTO bij Dell

Data creëren en opslaan: hoe pakken we dat écht duurzaam aan?

Tech, innovatie, en storage zijn de fundamenten waar Dell en andere datacenterbedrijven op drijven. Ze vormen een enorme bron van inkomsten voor ons. Maar laten we eerlijk zijn: de manier waarop we momenteel data creëren en opslaan is niet duurzaam. Het leidt tot problemen in datacenters en legt een enorm obstakel voor de eindeloze potentie van data en AI.

De huidige datacreatie en -opslag in de IT-sector zijn onhoudbaar. Ze benadrukte de noodzaak voor duurzame oplossingen, zoals vloeistofkoelingstechnieken, die het energieverbruik kunnen verminderen. Met 68% van de opgeslagen data die ongebruikt blijft, is actie dringend vereist. Hamers roept op tot een gezamenlijke inspanning om de IT-sector duurzamer te maken en benadrukte dat innovatie hand in hand moet gaan met verantwoordelijkheid voor het milieu.

Maarten Kelderman, Director R&D IT DI bij NXP

Uitdagingen aanpakken met slimme samenwerkingen.

Als vooraanstaande speler in de halfgeleiderindustrie, onthult Maarten de revolutionaire cloud-schaalbaarheidsoplossingen die in samenwerking met SUE zijn ontwikkeld. Hij laat zien hoe deze innovaties de R&D-afdeling van NXP in staat hebben gesteld om snel in te spelen op veranderende markttrends in chipontwerp door strategisch gebruik van middelen.

Maak deze sessie van SUE/NXP mee en leer rechtstreeks van een expert hoe je technologische uitdagingen kunt aanpakken en je bedrijfsvoering radicaal kunt transformeren.

16:40 – 17:20

Break-out sessies – ronde 3

Krista den Uijl, CIO Knab bank

Als CIO balanceren tussen groei en innovatie.

In een groeiende organisatie zoals Knab bank, staat Krista voor een unieke uitdaging. Terwijl de bank evolueert en groeit, moeten verouderde systemen worden vervangen en moet er voortdurend worden geïnnoveerd om concurrentievoordeel te behouden. Tegelijkertijd wil knab meer klanten bedienen dan ooit tevoren om zo de positie in de markt te verstevigen. In dit spanningsveld is het cruciaal voor de CIO om de regie te behouden. Maar hoe? Hoe bewaak je de koers te midden van zulke complexe eisen? Hoe meet je de voortgang en toon je aan binnen de C-Suite dat je op de juiste weg bent?

Bastiaan Gerrits, Head of Business Technology bij Eneco

Digitaal transformeren? Het cookbook van Bastiaan Gerrits helpt je daarbij.

Bastiaan Gerrits deelt zijn visie op digitale transformatie en zijn cookbook met recept en ingrediënten, gebaseerd op zijn ervaringen bij KPN en Eneco waar hij Head of Business Technology is.

Een van de voorbeelden daarbij is Eneco’s Virtual Power Plant (VPP): een innovatief platform dat lokale energie opwekking verbindt met verbruik, opslag en realtime energieprijzen, en een slimme AI engine die het platform aanstuurt en de administratie afhandelt.

In zijn cookbook deelt Bastiaan niet alleen succesverhalen, maar ook valkuilen en (corporate) obstakels, om anderen te helpen bij het proces van digitale transformatie.

Laurens Simonse, Founder van Team Rockstars IT

IT-talent aantrekken? Probeer de Rockstars Methode en zet jouw talent op #1.

Behandel je mensen als rockstars en laat je verrassen door het resultaat. Elke onderneming kan de Rockstars Methode toepassen en zo een magneet worden voor IT-talent en sterke resultaten boeken, net als Team Rockstars IT. Als je tenminste bereid bent werknemerstevredenheid centraal te stellen, tot in de haarvaten van de organisatie.

Laurens vertelt je met concrete voorbeelden wat wel en niet werkt als je IT-professionals radicaal op #1 zet.

Hoe kom je erachter wat mensen echt willen? Hoe zorg je ervoor dat ze alle kernwaarden delen? En hoe kun je een datingservice en handbeschilderde leren jacks vertalen naar jouw organisatie?

Ted van Dongen, CEO van VidaXL

Van chaos naar een geordende IT-organisatie in vijf jaar

VidaXL heeft de afgelopen vijf jaar een indrukwekkende transformatie ondergaan op het gebied van IT.

Bij de aanstelling als CIO merkte Ted dat er veel chaos was m.b.t. het IT gebruik. Veel medewerkers dachten dat ze IT begrepen, maar er ontbrak een duidelijke richting en structuur. Een nieuwe logische en begrijpelijke visie zorgde ervoor dat snelle groei ondersteunt kon worden, waardoor het vertrouwen in IT ook groeide. Naast het nemen van strategische beslissingen draait effectief leiderschap om het opbouwen van vertrouwen, en het bieden van kansen.

Dankzij zijn visie en leiderschap is VidaXL nu een voorbeeld van hoe een organisatie vanuit chaos kan uitgroeien tot een geordende en efficiënte IT-operatie.

17:55 – 18:15 Keynote

Sjoerd Blum, CIO, RVC-lid HTM, en voormalig-CIO Schiphol

De evolutie van de CIO naar de rol van strategische visionair

Welke rol speelt de CIO in een snel veranderende omgeving, waarbij technologische innovatie en disruptie aan de orde van de dag zijn? Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen die de CIO moet omarmen? En nog belangrijker, wat vraagt dit van de CIO’s zelf?

En dat zijn niet de enige veranderingen rondom de rol van CIO. Sjoerd zal ook benadrukken hoe CIO’s steeds meer op CEO’s beginnen te lijken. Ze worden niet alleen gezien als technologische leiders, maar ook als strategische visionairs die de koers van een organisatie helpen bepalen.

18:30 – 21:00

3 Gangen-diner, bubbels, muziek en entertainment

Meer dan 100 CEO’s en CIO’s waren aanwezig op deze editie van CEO in Tech. Met een vol programma, inhoudelijke sessies en een goede sfeer was het weer een geslaagde dag!


Wil je op de hoogte blijven van de volgende editie? Vul dan het onderstaande formulier in.