Voorlopig programma 4 juni 2024

Locatie: Slot Zeist

Mounia Houari & Marcia Moestoredjo – Dagvoorzitters

12:00 – 12:45 Ontvangst en inloop met broodjes, bubbels, muziek & netwerken.

12:45 – 13:00 Aanvang plenair programma

13:00 13:30

Keynote

Bart Groothuis, VVD Europarlementariër tech, cyber & defensie

Cybersecurity in de maatschappij: de urgentie van actie & leiderschap

We moeten erkennen dat cybersecurity niet langer slechts een technologische kwestie is, maar een integraal onderdeel van ons maatschappelijk welzijn en welvaart. We moeten afstappen van louter vergaderen en overgaan tot concrete actie. Maar waar moeten we beginnen? Hoe vertalen we commerciële security business modellen naar een hoger doel? En hoe geven we CIO’s en CISO’s een urgentere rol binnen organisaties en de overheid, zodat cybersecurity versneld kan worden? Het is niet langer een ‘nice to have’, het is een absolute must-have. Bart Groothuis neemt de zaal mee in een krachtig verhaal. Net zoals in de NPO docu “Niemand die het ziet” komt Bart’s sense of urgency en daadkracht hier sterk naar voren!

13:35 14:05

Keynote

Dimitri van Zantvliet, CISO bij NS

De evolutie naar digitale weerbaarheid bij de NS

In het boeiende verhaal van Dimitri van Zantvliet ontvouwt zich een reis door de geschiedenis van het Nederlandse spoorwegbedrijf. Voor Dimitri is werken bij de NS niet slechts een baan; het is een toewijding aan de missie van zijn familie. Naarmate de tijd verstrijkt, evolueert het gedachtegoed van veiligheid binnen de NS. Dimitri deelt zijn perspectief op deze verandering, waarbij hij getuige is van een verschuiving van fysieke beveiliging naar digitale weerbaarheid. Dimitri ontrafelt de complexiteit van deze nieuwe realiteit, waar cyberdreigingen en technologische kwetsbaarheden op de loer liggen.

14:20 – 15:00

Break-out sessies – ronde 1

Laura Nuhaan, CEO Eviden The Netherlands

Laura Nuhaan

Wat is er werkelijk nodig om de kloof tussen business en IT te overbruggen? Hoewel het als een open deur klinkt, blijft de vraag: waarom gebeurt dit nog steeds niet op grote schaal?

Het antwoord ligt in diversiteit en inclusie. Wanneer teams groter worden, komen patronen naar voren in wie het meest actief deelneemt, en waarom. Zijn het voornamelijk mannen of vrouwen? Hierbij spelen zowel bewuste als onbewuste vooroordelen een rol. Hoe kunnen we AI inzetten om de integratie van business en IT te verbeteren? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat verschillende denkwijzen dichter bij elkaar komen?

In deze sessie brengt Laura mens en technologie samen.

Frauke Wessel, CIO bij Spaarne Gasthuis

In een samenwerking met tech-leveranciers draait alles om het opbouwen van een diepgaande relatie. Het begint met het delen van kwetsbaarheden en openstaan voor gezamenlijke ontwikkeling. Een relatie moet groeien, zoals bij een romance, waarin je niet alleen de successen, maar ook de uitdagingen deelt.

Het creëren van een veilige omgeving voor joint development is cruciaal. Hoe doe je dat? Hier komt een interactieve sessie met polls en stellingen van pas.

Deze sessie bevordert open communicatie, waardoor mogelijke problemen aan het licht komen. Zo ontstaat er begrip en blijft de liefde tussen een CIO en tech-leverancier sterk.

Het gaat dus niet alleen om het binnenhalen van deals. Maar om het leveren van de juiste IT-oplossingen.

Deze spreker wordt later bekend gemaakt

De inhoud van deze break-out sessie volgt.

15:00 – 15:45

Pauze

15:45 – 16:25

Break-out sessies – ronde 2

Pieter Halenbeek, CIO bij KVK

De Kamer van Koophandel (KVK) is de laatste jaren veranderd van een traditioneel uitvoeringsorgaan met een grote IT-organisatie in een agile databedrijf, waar het grootste deel van de IT’ers onder de business valt. In deze veranderingen is de hand van de doorgewinterde CIO Pieter Halenbeek zichtbaar, die in 2023 was genomineerd voor de CIO of the Year Award.

In zijn sessie neemt hij je mee in de agile transformatie van KVK en hoe zij legacy, security & continuïteit daarin hebben meegenomen.

Frank Ferro, Head of Data & Insights bij PostNL

Bij PostNL was de introductie van GenAI een uitdaging. Terwijl sommige implementaties vlot verliepen, waren er ook struikelblokken.

Frank Ferro neemt de leiding in het verkennen van het ethische kader rondom GenAI. PostNL ontwikkelde een ethisch framework om AI-ontwikkelingen te toetsen en risico’s te mitigeren. Terwijl GenAI (ChatGPT) zich verspreidde door het hele bedrijf, werden control layers ingebouwd.

Met Ferro’s leiderschap benadrukt PostNL niet alleen juridische naleving, maar ook ethisch verantwoord gebruik van technologie, waarbij het ethische framework fungeert als kompas.

Lieke Hamers, CTO bij Dell

Tech, innovatie, en storage zijn de fundamenten waar Dell en andere datacenterbedrijven op drijven. Ze vormen een enorme bron van inkomsten voor ons. Maar laten we eerlijk zijn: de manier waarop we momenteel data creëren en opslaan is niet duurzaam. Het leidt tot problemen in datacenters en legt een enorm obstakel voor de eindeloze potentie van data en AI.

De huidige datacreatie en -opslag in de IT-sector zijn onhoudbaar. Ze benadrukte de noodzaak voor duurzame oplossingen, zoals vloeistofkoelingstechnieken, die het energieverbruik kunnen verminderen. Met 68% van de opgeslagen data die ongebruikt blijft, is actie dringend vereist. Hamers roept op tot een gezamenlijke inspanning om de IT-sector duurzamer te maken en benadrukte dat innovatie hand in hand moet gaan met verantwoordelijkheid voor het milieu.

16:40 – 17:20

Break-out sessies – ronde 3

Krista den Uijl, CIO Knab bank

In een groeiende organisatie zoals Knab bank, staat Krista voor een unieke uitdaging. Terwijl de bank evolueert en groeit, moeten verouderde systemen worden vervangen en moet er voortdurend worden geïnnoveerd om concurrentievoordeel te behouden. Tegelijkertijd wil knab meer klanten bedienen dan ooit tevoren om zo de positie in de markt te verstevigen. In dit spanningsveld is het cruciaal voor de CIO om de regie te behouden. Maar hoe? Hoe bewaak je de koers te midden van zulke complexe eisen? Hoe meet je de voortgang en toon je aan binnen de C-Suite dat je op de juiste weg bent?

Bastiaan Gerrits, Head of Business Technology bij Eneco

Bastiaan Gerrits deelt zijn visie op digitale transformatie en zijn cookbook met recept en ingrediënten, gebaseerd op zijn ervaringen bij KPN en Eneco waar hij Head of Business Technology is.

Een van de voorbeelden daarbij is Eneco’s Virtual Power Plant (VPP): een innovatief platform dat lokale energie opwekking verbindt met verbruik, opslag en realtime energieprijzen, en een slimme AI engine die het platform aanstuurt en de administratie afhandelt.

In zijn cookbook deelt Bastiaan niet alleen succesverhalen, maar ook valkuilen en (corporate) obstakels, om anderen te helpen bij het proces van digitale transformatie.

Laurens Simonse, Founder van Team Rockstars IT

Behandel je mensen als rockstars en laat je verrassen door het resultaat. Elke onderneming kan de Rockstars Methode toepassen en zo een magneet worden voor IT-talent en sterke resultaten boeken, net als Team Rockstars IT. Als je tenminste bereid bent werknemerstevredenheid centraal te stellen, tot in de haarvaten van de organisatie.

Laurens vertelt je met concrete voorbeelden wat wel en niet werkt als je IT-professionals radicaal op #1 zet.

Hoe kom je erachter wat mensen echt willen? Hoe zorg je ervoor dat ze alle kernwaarden delen? En hoe kun je een datingservice en handbeschilderde leren jacks vertalen naar jouw organisatie?

17:35 – 17:55

Keynote

Daniel Gebler, CTO bij Picnic

Na vijf jaar fulltime onderzoek schopt hij het in 2015 tot CTO bij Picnic; wereldwijd de snelst groeiende online supermarkt. Als technische topman is hij onder meer bezig om op basis van algoritmes en artificial intelligence een persoonlijkere shopervaring te realiseren. Alles om boodschappen doen sneller en leuker te maken.

17:55 – 18:15

Keynote

Sjoerd Blum, CIO, RVC-lid HTM, en voormalig-CIO Schiphol

Welke rol speelt de CIO in een snel veranderende omgeving, waarbij technologische innovatie en disruptie aan de orde van de dag zijn? Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen die de CIO moet omarmen? En nog belangrijker, wat vraagt dit van de CIO’s zelf?

En dat zijn niet de enige veranderingen rondom de rol van CIO. Sjoerd zal ook benadrukken hoe CIO’s steeds meer op CEO’s beginnen te lijken. Ze worden niet alleen gezien als technologische leiders, maar ook als strategische visionairs die de koers van een organisatie helpen bepalen.

18:30 – 21:00

3 Gangen-diner, bubbels, muziek en entertainment

Schrijf je in*:

* Dit event is kosteloos, en alleen bedoeld voor CIO’s, CTO’s en CISO’s van enterprise organisaties, en voor CEO’s van IT- of Techbedrijven met meer dan 30 FTE. Na aanmelding op de website ontvang je binnen één week een officiële bevestiging. Let op: bij no-show én afmelding binnen 7 dagen vooraf zijn we genoodzaakt om € 145,– in rekening te brengen.